· 

6 gouden regels voor de aankoop van arganolie

1. Controleer de oorsprong van de olie

 

Arganolie heeft een gecontroleerde oorsprong. De herkomst van de fles moet op het etiket worden vermeld. Vraag gerust ook naar de certificaten. Dit kan bij ons via info@argand.be

 

2. De Geur : 

 

Cosmetische arganolie is een olie die wordt verkregen uit ongeroosterde arganpitjes om de actieve ingrediënten niet te vernietigen. Daarom moet de olie quasi geurloos zijn, op een lichte notengeur na. Een geurcontrole wordt aanbevolen om niet voor onaangename verrassingen te staan, vooral als de aankoop in een niet-gespecialiseerde winkel is gedaan.

 

3. De kleur : 

 

Culinaire arganolie - Over het algemeen zijn een te bruine kleur en een te sterke geur synoniem voor slechte kwaliteit. Het is gebruikelijk dat producenten een voorraad arganpitjes van mindere kwaliteit vermengen om de brandtijd te verlengen en zo een mogelijk mindere geur te verbergen, wat resulteert in een donkerdere kleur.

Cosmetische arganolie - Cosmetische arganolie is glinsterend geel van kleur. Een andere parameter waarmee u rekening moet houden bij het kopen: helderheid, een garantie voor een goede filtratie.

 

4. Geef de voorkeur aan gelabelde producten  :

 

De beste manier om ongemak te voorkomen, is door prioriteit te geven aan een product dat biologisch gecertificeerd is, dat wil zeggen dat de traceerbaarheid kan worden geverifieerd door een certificerende instantie. Bij ArGand is dit zowel Ecocert als USDA. Er moet echter worden opgemerkt dat de productie van arganolie nog steeds ambachtelijk is en dat een label slechts een extra zekerheid is, de meeste producten zijn van uitstekende kwaliteit, zelfs zonder certificering.

 

5. Vermijd arganolie tegen een te lage prijs :

 

Pas op voor producten die tegen verleidelijke prijzen worden aangeboden. Accepteer dat elk product zijn prijs heeft. Bij Arganolie ligt de prijs hoger door het intense productieproces dat zeer tijdrovend is.

 

6. Relativeer de prijs 

 

De prijs van arganolie heeft de afgelopen decennia enorme veranderingen gekend. Het is en blijft een dure olie. De prijs van cosmetische producten is echter net zo hoog! 

Na een tijdje zal je ervaren dat arganolie je op lange termijn enorm veel geld bespaart. ArGand blijft zweren bij puur natuurlijke producten. Alles wat je op je lichaam smeert zou je ook moeten kunnen eten, want het komt sowieso in je bloedbaan terecht.

 

ArGand arganolie kopen? Bestel nu via onze webshop 

Met de code ARGAND2021 ontvang je onmiddellijk 21% korting


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    lindsay (vrijdag, 21 mei 2021 21:02)

    Ik heb ooit arganolie gekocht in Marokko en die stonk echt na een tijdje. Ik ben blij dat ik jullie producten heb leren kennen.


ArGand, 9000 Gent - BTW: BE0649545454 - info@argand.be