· 

13 voordelen van arganolie voor je huid, haar, gezicht en nagels


Arganolie wordt traditioneel "vloeibaar goud" genoemd omdat het boordevol vitamine A, E en C, antioxidanten en omega-6-vetzuren zit die essentieel zijn voor een gezonde huid en haar en worden gebruikt om te beschermen tegen omgevingsschade en vroegtijdige veroudering.

Hieronder vind je 13 voordelen van het gebruik van arganolie 

 

1.) ANTI-AGING MOISTURIZER

 

Arganolie is een natuurlijke anti-aging olie. De olie hydrateert en voedt de huid diep om fijne lijntjes en rimpels te elimineren, de huidtextuur strakker en steviger te maken en donkere vlekken en hyperpigmentatie te verminderen. Gebruik het dagelijks op zichzelf of door toe te voegen aan uw vochtinbrengende crème voor een stralende en jeugdige teint.

 

2.) BEHANDELING VAN DROGE HUID

 

Omdat arganolie rijk is aan vitamine E, oliezuur en linolzuur, is het een uitstekende vochtinbrengende crème die de droge huid diep hydrateert en beschermt. In tegenstelling tot lotions geneest arganolie de droge huid van binnenuit voor een gezonde, gladde textuur en stralend uiterlijk.

 

3.) HAARGROEI

 

Wanneer Arganolie op het haar en de hoofdhuid wordt aangebracht, bevordert het op natuurlijke wijze een snellere haargroei. De fenolen in de olie helpen de haarzakjes te versterken, terwijl de antioxidanten de celproductie bevorderen, wat allemaal leidt tot een gezonde haargroei. Breng eenvoudig arganolie aan op uw hoofdhuid, op uw wimpers en wenkbrauwen om het haar langer en dikker te maken.

 

4.) BEHANDELING VAN ROOS 

 

Arganolie bevat veel genezende eigenschappen, waaronder essentiële vetzuren en vitamines, die de huid diep hydrateren en beschermen, waardoor uitdroging en jeuk worden verminderd.  Breng een aantal druppels arganolie rechtstreeks op je hoofdhuid aan voor een natuurlijke behandeling van roos.

 

5.) ZIJDE HAARTEXTUUR

 

Pure arganolie wordt vaak gebruikt als een leave-in conditioner voor haarbehandeling. De olie helpt het haar te ontwarren, glans toe te voegen en een zijdezachte textuur te creëren. Breng een paar druppels aan op handdoekdroog haar en borstel om het gelijkmatig te verdelen voor een natuurlijke haarbehandeling.

 

6.) BEHOUD VAN HAARKLEUR

 

Een uniek voordeel van arganolie is het vermogen om de natuurlijke kleur van het haar te helpen behouden door verkleuring van het haar die wordt veroorzaakt door omgevingsfactoren en veroudering te verminderen. Voeg dagelijks een paar druppels toe aan je haar om de natuurlijke kleur te behouden en vervaging tegen te gaan.

 

7.) LIP MOISTURIZER

 

Omdat het rijk is aan vitamine A en E, is Arganolie een natuurlijke vochtinbrengende crème en conditioner voor de lippen. Als je lippen gebarsten of schilferig zijn, kan arganolie het vocht en de hydratatie herstellen en je terug je  gezonde en zachte lippen bezorgen. Breng de olie 's nachts aan op je lippen voor een geweldige behandeling van je lippen.

 

8.) SCHEEROLIE EN AFTERSHAVE BALSEM

 

Arganolie kan worden gebruikt als scheerolie en als aftershave balsem. Voeg voor het scheren arganolie toe aan uw huid om het haar zachter te maken, waardoor het scheren gemakkelijker wordt en de kans op een snijwond kleiner wordt. Breng na het scheren de olie aan als aftershave-balsem om eventuele snijwonden te helpen herstellen, de huid glad te maken en weggelopen haartjes tegen te houden.

 

9.) BEHANDELING VAN ACNE

 

Als acnebehandeling is arganolie een niet-comedogene olie. Comedogeniteit is de eigenschap van een ingrediënt of product om de poriën te verstoppen, wat vervolgens kan leiden tot puistjes en mee-eters. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een vette of gemengde huid. Arganolie helpt om de olieproductie in evenwicht te brengen en te neutraliseren zonder de poriën te verstoppen. Dagelijks aanbrengen voor het beste resultaat

 

10.) LITTEKENBEHANDELING 

 

Arganolie is rijk aan antioxiderende eigenschappen die littekens kunnen voorkomen door nieuwe cellen te regenereren en de ophoping van vrije radicalen te voorkomen. Het kan ook helpen om bestaande littekens en hyperpigmentatie te vervagen. Dagelijks aanbrengen voor het beste resultaat.

 

 

11.) BEHANDELING VAN DE OOGCONTOUREN

 

Als oogolie (dat wil zeggen rond de ogen) kan Arganolie helpen om wallen en ontstekingen te verminderen. Breng eenvoudig een paar druppels aan op uw boven- en onderoogleden en masseer zachtjes in een cirkelvormige beweging.

 

 

12.) NAGEL- EN NAGELRIEM -OLIE

 

Uitdroging is de hoofdoorzaak van zwakke, broze nagels en droge, stijve nagelriemen. Omdat het een uitstekende vochtinbrengende crème is, kan arganolie helpen om je nagels te versterken, je nagelriemen te verzachten, een gezonde nagelgroei te stimuleren en wonderen te doen voor de algehele gezondheid en het uiterlijk van je nagels.

 

13.) VERLICHTING VAN ALGEMENE HUIDCONDITIE.

 

Arganolie helpt op natuurlijke wijze om de symptomen van huidaandoeningen eczeem, dermatitis, psoriasis en rosacea te verlichten. Vitamine E en natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen helpen de huid te kalmeren, ontstekingen te verminderen en de huid te helpen zichzelf snel te herstellen. Je kan arganolie best dagelijks op de aangetaste plekken aanbrengen voor het beste resultaat.

 

ArGand arganolie kopen? Bestel nu via onze webshop 

Met de code ARGAND2021 ontvang je onmiddellijk 21% korting


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Christa (vrijdag, 21 mei 2021 09:33)

    Elke avond voor het slapengaan!


ArGand, 9000 Gent - BTW: BE0649545454 - info@argand.be