· 

Hoe wordt Shea Butter gemaakt?


  1. De kariténoten worden eerst gesorteerd en voorgekookt, en daarna maximaal een week gedroogd in de hete zon.
  2. Wanneer de karité-noten volledig uitgedroogd zijn, kunnen ze ofwel enkele weken of maanden worden bewaard, of gaan ze naar de volgende stap in de productie van shea butter.
  3. Door de gedroogde noten te verpletteren worden de pitten gescheiden door een speciale pers.
  4. Vervolgens worden de pitten geroosterd in grote metalen potten en verwerkt door een molen, wat resulteert in een bruin gekleurde pasta.
  5. Deze pasta wordt een tweede keer verwerkt.
  6. De arbeidsintensieve procedure gaat verder met het mengen en kneden van de korrels nadat er wat water is toegevoegd. Dit is de essentiële stap die uiteindelijk zorgt voor de ongeraffineerde shea butter zelf maakt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

ArGand, 9000 Gent - BTW: BE0649545454 - info@argand.be