· 

De voordelen van castor olie


De voordelen van castor olie 

 

Castor olie of ricinusolie is een oude olie. Er wordt zelfs gezegd dat Cleopatra het gebruikte om make-up te verwijderen. Het was ook brandstof voor lampen. de ricinusolieplant groeit voornamelijk in Afrika en zijn deugden zijn al duizenden jaren bekend. 

 

Castor olie voor je haar 

 

Droog haar, vet haar, broos haar, afrohaar ... Alle haartypes vinden hun gading met castor olie. Deze olie is erg voedzaam. Castorolie hydrateert de hoofdhuid diep, voedt en verdicht het haar van de wortels tot de punten en versnelt de groei. Meng ricinusolie met zoete amandel- of olijfolie, masseer je hoofdhuid met castor olie, wikkel je haar in een handdoek of zwembadmuts en laat het een tot drie uur intrekken. Voor een optimale verzorging laat je de olie een nacht inwerken en spoel vervolgens af met warm water.

 

De voordelen van castor olie voor de huid

 

Ricinusolie vermindert acne, hydrateert diep, vermindert fijne lijntjes en rimpels, kalmeert jeuk, vermindert bruine vlekken op het gezicht en handen, verwijdert striae en desinfecteert kleine wondjes.  Met tijd en geduld worden de littekens bijna onzichtbaar en worden de weefsels in deze gevoelige zones van de huid versterkt. 

 

Natuurlijk make-up verwijderen

 

Ricinusolie is ideaal om je make-up van je huid te verwijderen. Hiermee worden chemische lotions en producten vermeden. Breng de castor olie  met een watje aan op je ogen en gezicht. Niet uitspoelen, de overtollige olie zal je huid hydrateren.

 

Castor olie voor je wimpers en wenkbrauwen

 

Een ander voordeel van ricinusolie is dat het helpt om wenkbrauwen en wimpers dik en donker te maken. Om dit te doen, voegt u twee druppels toe aan uw gebruikelijke mascara of giet u tien druppels in een lege mascarabuis. Aanbrengen als normale make-up of 's avonds voor het slapengaan. Voor de wenkbrauwen: twee minuten inmasseren, laten intrekken en uitspoelen.


ArGand, 9000 Gent - BTW: BE0649545454 - info@argand.be