Koudgeperste Castorolie: Wonderolie


Castor Olie

Castorolie of Ricinusolie, ook wel bekend als Ricinus communis, is een voedingsrijke plantaardige olie die afkomstig is van castorbonen. Hoewel het afkomstig is uit tropisch Oost-Afrika, wordt het veel gebruikt voor cosmetische en medicinale doeleinden in India en West-Indië. Ricinusolie is meestal helder of lichtgeel, tenzij het wordt verkregen door roosteren of koken, wat bekend staat als zwarte ricinusolie.

Tot op moleculair niveau is castorolie, ook wonderolie genoemd,  een vetzuur met lange ketens. Vetzuren leveren essentiële eiwitten en voedingsstoffen voor de haarzakjes en voorkomen haarzakjesontsteking. Behalve dat het ontstekingsremmend is, heeft ricinusolie nog een paar andere opmerkelijke eigenschappen. Enkele voordelen van het gebruik van castorolie zijn onder meer een verhoogde glans van het haar en grote flexibiliteit van de haarschacht door de haarschacht te bedekken en antimicrobiële eigenschappen. 

Castorolie bestaat voor 90% uit het vetzuur ricinolzuur. Wanneer het op de hoofdhuid wordt aangebracht, stimuleert castor olie de stroom van zuurstofrijk en voedselrijk bloed naar de haarfollikel en haarwortel. Castorolie bevordert dus indirect de haargroei. Vanwege de voedingsstoffen in ricinusolie, beschermt het de haarzakjes tegen cellulaire en weefselindringers van buitenaf die de gezondheid en vitaliteit van de haarzakjes vernietigen. Koudgeperste castorolie kan op de haarschacht worden gebruikt. Zwarte castor olie mag alleen op de hoofdhuid worden aangebracht. 


ArGand koudgeperste Castor Olie 100ml

100% pure  Indische koudgeperste castorolie

Ongeraffineerde wonderolie

Amberkleurige glazen fles met gouden screw cap

100ml

 

Haarverzorging: zeer effectief bij het hydrateren en voeden van haar. Ricinusolie of castor olie helpt bij het bevorderen van de haargroei en het versterken van het haar

Huidverzorging: Gezicht: draagolie werkt als een zachte en effectieve gezichtsreiniger en verwijdert stof, vuil en andere onzuiverheden die zich de hele dag op de huid nestelen

Lichaam: Omdat deze olie gemakkelijk wordt opgenomen, hydrateert het de huid diep waardoor deze glad en zacht wordt.

Wenkbrauwen en wimpers: Een ander voordeel van ricinusolie is dat het helpt om wenkbrauwen en wimpers dik en donker te maken. Let op dat de olie niet in je ogen terecht komt.

Nagels: Ricinusolie wanneer aangebracht op de nagels, hydrateert en voedt de nagelriemen diep, waardoor ze glanzen met een hernieuwde gezondheid en versterkende nagels

19,99 €

  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-3 dagen

Castorolie voor je haar


Castorolie is op verschillende manieren te gebruiken in het haar: als deep treatment voor de shampoo, als conditioner of als wekelijkse vochtinbrenger. De manier waarop je het goedje gebruikt, ligt met name aan de textuur van je haar:

  • Fijn tot medium stijl haar :  gebruik castorolie als behandeling om je haarpunten te beschermen. Zorg ervoor dat je maar een paar druppeltjes per keer gebruikt en smeer dit in de laatste centimeters van je haar voordat je het wast met shampoo.
  • Medium dik of licht golvend haar :  Je kan de castor olie over heel je hoofd gebruiken voordat je je haar wast.
  • Golvend tot los krullend haar : Meng een paar druppels castorolie door je conditioner. Tijdens warme temperaturen zorgt dit ervoor dat je haar meer vocht vasthoudt.
  • Krullend haar tot kroeshaar wordt : Neem castor olie in je gehele wekelijkse routine op als pre-shampoo of vochtinbrengende crème. Het is belangrijk om eens per maand een detox shampoo gebruiken, wat er voor zorgt dat je haar wordt gerest van al het vet, olie en de opgebouwde haarproducten. Hierna kan je je haar weer beschouwen als een blanco canvas.



ArGand, 9000 Gent - BTW: BE0649545454 - info@argand.be