ArGand Terracotta Tajine


De ArGand Terracotta Tajine is vervaardigd uit hoogwaardig terracotta en bestaat uit een schaal en een koepelvormige deksel.

Tajine is zowel de naam voor de Berberse stoofgerechten als de stoofpot van aardewerk waar je het gerecht mee bereidt en komt uit de tijd van de Nomaden. De Nomaden uit Noord-Afrika en het Midden Oosten trokken rond met weinig bagage en waren genoodzaakt om éénpansgerechten te maken en sappig vlees was door de droogte van de woestijn vaak niet verkrijgbaar. Door een tajine te gebruiken kon het vlees langzaam garen in het eigen kookvocht waardoor het alsnog mals en sappig werd. 

Een tajine bestaat uit twee gedeelten: een holle, ronde schaal en een kegelvormig deksel. Met het deksel op de schaal is de tajine vrijwel hermetisch afgesloten, wat voor optimale warmtegeleiding en een efficiënt garingsproces zorgt. Een tajine werkt altijd in combinatie met vocht. Door de schaal van de tajine te vullen met ingrediënten en vocht is het mogelijk is het mogelijk de inhoud te garen. Zodra de tajine gevuld op de warmtebron wordt geplaatst, verdampt het vocht en condenseert het op de binnenkant van de kegel. Vervolgens loopt deze damp weer terug in de pan. Zo droogt de inhoud niet uit

De ArGand Terracotta Tajine is geschikt voor een gasfornuis in combinatie met een sudderplaatje of voor ovengebruik. 

 Culinaire arganolie: (H)eerlijk én gezond


Sta je graag in de keuken? Bekijk hier onze recepten op basis van culinaire arganolie: (H)eerlijk én gezond!


Terracotta scrubsteen voor voeten


De ArGand Terracotta scrubsteen is perfect om de droge huid op je voeten, gebarsten hielen en eelt te behandelen. Bovendien slijt deze scrubsteen niet!

Om deze scrubsteen te gebruiken voeg je een aantal druppels vloeibare zeep toe aan de terracotta scrubsteen en schrob je zacht je voeten. Focus vooral op droge huid en/of eelt. De scrubsteen gebruik je best op het einde van een douche of bad. Terracotta wordt gebakken in een oven en slijt nooit.
ArGand, 9000 Gent  -  GSM: 0484021899  -  BTW: BE0649545454  -  BNPPARIBAS : BE42 0018 1249 8954  -   info@argand.be