Ons verhaal

Onze partner is gevestigd in Essaouira, een prachtig vissersstadje in Marokko. De prioriteit van deze coöperatieve is het bevorderen van werk voor vrouwen. Een dertigtal vrouwen hebben zich verenigd om arganolie te ontginnen in een atelier waar je het hele productieproces live kan volgen. Het is voor ons primordiaal dat elke stap in dit proces in volledige transparantie gebeurt,  het harde werk van de vrouwen wordt gewaardeerd en hun inzet rijkelijk beloond wordt. Arganolie heeft dankzij coöperatieven zowel de ecologische balans als de economische situatie van de bevolking aanzienlijk verbeterd in Marokko. Met de productie van arganolie kunnen een duizendtal vrouwen in het levensonderhoud van circa 6000 mensen voorzien! En daar dragen we ons steentje aan bij. Enerzijds door de vrouwen te ondersteunen en de continuïteit van de coöperatieve te verzekeren. Anderzijds willen we de ontginning van argan absoluut in handen van de vrouwen zelf houden. De vrouwen hebben geen boodschap aan cosmeticabedrijven die dit winstgevende product exploiteren. De olie heeft al eeuwen een onschatbare waarde en die waarde dient beschermd te worden. In 1999 heeft de UNESCO  gelukkig beslist om argan toe te voegen aan de Werelderfgoedlijst. Onze missie

Onze missie bestaat erin u als klant de beste en meest pure natuurlijke producten te leveren aan een eerlijke prijs. Wat je op je lichaam smeert, zou je ook moeten kunnen eten. Alle producten komen namelijk binnen de 26 seconden in je bloedbaan terecht. Het is dus van vitaal belang om enkel 100% natuurlijke producten te gebruiken. 

Bovendien geeft ArGand ook een boost aan de emancipatie van de vrouwen die zich dagelijks uren op een traditionele manier inzetten voor dit wonderproduct. We willen het beste van de twee werelden bovenhalen, namelijk Gent, een stad die ons alle kansen geeft en Essaouira, een pittoresk stadje  in Marokko, waar onze roots liggen.

 


ArGand pure arganolie Essaouira - arganolie kopen
ArGand pure arganolie Gent - arganolie kopen


ArGand, 9000 Gent - BTW: BE0649545454 - info@argand.be